Λίγα λόγια για εμάς…

Η Σχολή Οδηγών Διονύση Σιδερά ιδρύθηκε το 2004 στη Γεωργίου Ζωγράφου 61 στου Ζωγράφου,όχι μόνο για να παρέχει μαθήματα οδήγησης και διδασκαλίας του Κ.Ο.Κ. για την απόκτηση ενός διπλώματος, αλλά προσπαθεί να αλλάξει τη νοοτροπία του υποψήφιου οδηγού σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός οχήματος, αλλά και με τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου, πεζούς κτλ.

Η Σχολή

Η διαδικασία απόκτησης ενός διπλώματος οδήγησης βασίζεται σε δύο άξονες: στη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση (21 θεωρητικά και 25 πρακτικά είναι ο ελάχιστος αριθμός μαθημάτων). Στη σχολή μας, τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται με σύγχρονα εποπτικά μέσα (computer, προτζέκτορας), καθώς και με την επίδειξη εξαρτημάτων σε τομή κινητήρα. Ο υποψήφιος οδηγός συμμετέχει σε ένα γκρουπ 5-6 ατόμων, όπου θα παρακολουθήσει την ανάλυση των ενοτήτων της εξεταστέας ύλης.

Συγκεκριμένα, για τη θεωρητική εξέταση θα επεξηγήσουμε τη σήμανση, τις διασταυρώσεις, τη μηχανολογία, την ενεργητική και παθητική ασφάλεια, τη συμπεριφορά σε έκτακτες καταστάσεις, την οικονομική – οικολογική οδήγηση, τη συντήρηση και ασφάλιση του οχήματος, την οδήγηση υπό ειδικές συνθήκες, την τεχνική οδήγηση κτλ. Με λίγα λόγια, το σύνολο των ενοτήτων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εκπαίδευση

Ο υποψήφιος οδηγός θα ξεκινήσει την πρακτική εκπαίδευση με σκοπό αρχικά να γνωρίσει το όχημα και να μπορεί να το χειρίζεται άριστα. Στη συνέχεια, ο μαθητής θα οδηγήσει σε δρόμους με πυκνή κυκλοφορία, αλλά και σε δρόμους υψηλής ταχύτητας (π.χ. Αττική οδός) με στόχο να εξοικειωθεί με την κίνηση στους δρόμους, αλλά και τη μεγάλη ταχύτητα.

Ο υποψήφιος οδηγός για την απόκτηση του διπλώματος για το αυτοκίνητο (κατηγορία Β΄) θα μάθει να παρκάρει σωστά, να πραγματοποιεί κίνηση προς τα πίσω και στροφή (οπισθογωνία), δηλαδή μερικές από τις δοκιμασίες που θα πραγματοποιήσει κατά την πρακτική εξέταση. Εννοείται ότι για την κατηγορία Α΄- Α1΄ (μηχανάκι μικρό ή μεγάλο) ο μαθητής θα διδαχθεί πώς να κάνει έλεγχο και προετοιμασία του οχήματος, να φρενάρει με διάφορες ταχύτητες, πώς να επιλέγει και να χρησιμοποιεί το κράνος, αλλά και να πραγματοποιεί τους απαραίτητους ελιγμούς.

Επίσης, η σχολή προσφέρει μαθήματα μετεκπαίδευσης σε οδηγούς που έχουν ήδη δίπλωμα και επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους.

Η σχολή μας μπορεί να εγγυηθεί για όλα τα παραπάνω μέσα σε ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον, με σύγχρονα οχήματα και προσιτές τιμές, όπου εργαζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα.